Vrijdag 04/07/2008 : opening Majima Zuri wereldkeuken - Knokke

Majima Zuri knokke

Deze wereldkeuken is tijdelijk open deze zomer, nadien sluit het project defenitief zijn deuren. Otentico was er bij op de opening

voor meer informatie over de Majima Zuri in Knokke: www.majimazuri.be

voor meer informatie over het gemeenschapscentrum Maji Mazuri in Nairobi: www.majimazuri.org

We strijken neer in het mondaine Knokke om er twee keer anderhalf uur ons ding te doen. Eerste keer op het driehoeksplein. Om 7 uur is er nog geen kat dus beginnen we wat later. Ongeveer heel het repertoire gaat er door. Wij zijn enthousiast, altijd, de toehoorders hebben meer aandacht voor mekaar, de champagne en de amuse geultjes. De bewoners van een appartement wat verder in de straat genieten volop van ons gedrum en de muziek. Na ’t optreden worden we culinair verwend, dat moet gezegd. En de omgeving wordt verfraaid door vrouwelijk schoon en schoon op vier wielen. Vooral Duitse wagens passeren de revue, hou meer van Italiaans design comme alfa romeo, hè steven?.
Alle materiaal op de vrachtwagen en richting zeedijk, een beetje ‘Cannes’ aan de Belgische kust, op naar de echte “Zurie”. We spelen er voor de genodigden bij het binnenkomen maar onthouden vooral de “mochitos” in de witte zetels, de zee opsnuivend, word je met een beetje fantasie ook high van, en als klap op de vuurpijl : vuurwerk. We werden wel gevraagd om wat vroeger dan voorzien te stoppen, te veel lawaai voor de patrouillerende flikken, maar who cares, mochitootje meer drinken.

1 opmerking:

Peter De Roo zei

voor meer informatie over de Majima Zuri in Knokke: www.majimazuri.be

voor meer informatie over het gemeenschapscentrum Maji Mazuri in Nairobi: www.majimazuri.org