Zaterdag 05/07/2008 : Duynewake, Bredene


een mooi concept met Otentico als kloppend hart tijdens deze wandeling
Met vijf originele otentico’s en Isabel als gaste zijn we present om zes uur, getimed, om de eerste keer de Bredense voorbijganger warm te maken om ’s avonds naar het evenement te komen. Heel de dag geregend maar voor ons schijnt de zon volop. Vier nummertjes gespeeld waarin Nick zich ontpopt tot leading djembeplayer voor yankadi macrou. Zelfde scenario 500 meter verder en dan nog eens. Gelukkig kan Jean meerijden met zijnen auto met de meeste instrumenten, is minder sleuren.
Om acht uur stipt spelen we de eerste keer op het Paalsteenveld het “kloppend hart”. Bedoeling is aan te kondigen dat de taferelen en shows gaan starten. Danny, Steven en Griet geraken in de drukte hun auto niet kwijt , dan maar met vijf, Fanga. Om kwart na acht doet Danny zijn verschijning, en dit is zwak uitgedrukt. Ooit oog in oog gestaan met een krijger? Een samoerai! Een attractie op zijn minst, alle hoofden in zijn richting en iedereen wil mee op de foto.
Om het half uur, stipt getimed, spelen we het kloppend hart. De eerste keer ons doemnummer maar’t valt wat tegen met die samoerai die de boel moet trekken. Geen nood, andere percussienummers genoeg. Afgesloten met een kwartier ‘laat jullie maar eens goed gaan’.
‘ t Was leuk. Ook schitterend jongerenballet en jazz theater-dans gezien.

duynewake Bredene

Geen opmerkingen: